SPLETNA TRGOVINA   02 600 19 15

9/9
9/9

DIY: Kako narediti adventni venček

01.12.2023
Klara Hameršak

December je tu ter z njim eden od najlepših in najbolj pravljičnih časov v letu. Božično vzdušje nas preplavlja skoraj na vsakem koraku, v prihodnjih dneh pa bodo tudi vsa mesta obsijana v praznični podobi.

V današnjem blogu vam predstavimo izjemno pomembno tradicijo, ki je ključna pri pripravi na božični čas ter v vašem domu ustvari posebno in praznično razpoloženje.

Adventni venček ima zraven elegantne dekoracije tudi simbolično vlogo ter služi pri odštevanju tednov do božiča. Prva svečka se že prižge v nedeljo.

Z adventnim venčkom pa se ne le pripravimo na božič, temveč venček služi še za nekaj drugega. Adventni venček je hkrati naš opomnik, da se sredi vsakdanjih obveznosti nekoliko zaustavimo oz. upočasnimo ter cenimo sedanji trenutek.

Izdelava adventnega venčka

Potrebujemo:

  • dekorativne kroglice
  • pištolo za vroče lepljenje
  • obroč
  • smrekove vejice
  • krožnik
  • dekorativne kroglice
  • žico in škarje

 

1. korak

Smrekove vejice navežemo okrog obroča iz stiropora ter jih pritrdimo z žičko.

Ko je osnova venčka narejena, ga lahko postavimo na dekorativen krožnik ter s tem tudi preprečimo, da vosek ne uhaja na prst oz. mizo.

Naš predlog: zlat dekorativen krožnik 

Če vam zmanjkuje časa, imamo za vas seveda rešitev… Pripravljen božični venec (brez sveč)

 

2. korak

Na venček z vročim lepilom zalepimo štiri adventne sveče.

Naš predlog: zlate adventne sveče 

Čeprav mislimo, da so adventni venčki vsako leto zelo podobni, če ne isti, pa trendi vplivajo tudi na božično dekoracijo. Letošnje leto bi naj bila še posebej popularna zelena in rjava barva v vseh odtenkih, večna in elegantna bela in srebrna barva ter klasična rdeča, ki pa ji za popestritev lahko dodamo tudi živahno roza.

Med oblikami venčkov so začele prevladovati tudi nenavadne oblike venčkov ter predvsem venčki na različnih pladnjih (pa tudi zgolj pladnji z adventnimi svečkami).

 

3. korak

Dodamo še preostalo dekoracijo: sadje, cimet in kroglice.

Naš predlog: zlata božična pentlja - če vašemu venčku manjka še kak dodatek ali pika na i.

Zlate božične kroglice za dekoracijo.  Božične krogle v srebrni barvi so odličen način, kako dodati sijaj in eleganco vaši božični dekoraciji. Njihova trpežnost omogoča večletno uporabo, kar vam omogoča, da vsako leto ustvarite praznično vzdušje s tem čudovitim okraskom.

 

Želimo vas veselo ustvarjanje in lepe praznike za vas in vašo družino!