SPLETNA TRGOVINA   02 600 19 15

9/9
9/9

Kako prirediti nepozabno fantovščino

04.04.2024
Klara Hameršak

Prvi blog tega meseca smo namenili organizaciji in izvrstnim darilom za dekliščino. Če še ga niste prebrali, si ga poglejte tukaj.

Današnji blog pa je namenjen moškim. Tako kot bodoča nevesta, si tudi bodoči ženin zasluži nepozaben večer v dobri družbi. Že od nekdaj je fantovščina znana kot zadnja zabava, zadnja noč, ko je moški še uradno samski oziroma neporočen. Fantovščino praviloma organizira njegova priča, kar pa ni nujno, saj lahko sodelujejo tudi vsi ostali prijatelji in bližnji. Osnovni namen fantovščine je, da se ženin s svojimi prijatelji simbolno poslovi od samskega življenja.

TRADICIJA FANTOVŠČINE

Od kod pa izvira ta tradicija nore zabave pred poroko? Fantovščine niso nekaj novega, saj izvirajo že iz starogrških časov! Na našem območju pa so bile pomemben del poročnega obreda že v predvojnem obdobju. Takrat je bila tradicija, da ženin tisto noč opravi veliko zabavnih nalog, kot so na primer oranje s plugom, pranje perila v bližnjem potoku in druga domača opravila. Včasih je celo veljalo pravilo, da so na fantovščino povabljeni le samski moški. Fantovščino danes v mnogih različicah praznujejo po vsem svetu.

KAKŠNA JE POPOLNA FANTOVŠČINA?

Idej za fantovščino in njeno organizacijo je ogromno ter se med seboj razlikujejo. Dobra ideja je, da povabljeni goste predlagajo različne ideje, ter presodijo, katera bi bila najboljša za bodočega ženina. Je ljubitelj športa ali adrenalinskih podvigov? Je strasten popotnik? Ima rad veliko zabave in praznovanje pozno v noč? Ali je eden od tistih, ki si želijo majhno in preprosto zabavo, najraje kar pri nekomu doma? Pomembno je, da je zabava všeč ravno ženinu in da v njej uživa ter odmisli vse druge skrbi. Zabava bo nedvomno uspešna, če jo boste čim bolj prikrojili po njegovi meri. Naj bo noč nepozabna, vendar hkrati varna in pod kontrolo.

NAJBOLJ PRILJUBLJENE IDEJE

Fantovščina naj ne bi potekala le čez noč, temveč naj bi bil to dogodek, ki traja oz. se začne čez dan.

Med najbolj popularnimi igrami fantovščin je paintball.

Igra je idealna zaradi veliko adrenalina, tekmovalnosti, skupnega preživljanja časa ter same taktike. Pri igri se z barvnimi kroglicami obarva nasprotnika in se ga na tak način izloči iz igre. Ponujenih je več vrst igranja iger paintballa, katere si izberete po vašem okusu. Je pa predvsem zanimiv način rekreacije ob katerem se sprošča ogromno adrenalina.

Adrenalinske aktivnosti so zelo priljubljene, saj se jih veliko odloči tudi za rafting.

Rafting je zelo priljubljen zaradi adrenalina ter hkrati čudovite narave. Je kultna avantura, katero mora doživeti vsak Slovenec. Aktivnost traja okoli dve uri, torej ravno prav za dnevno aktivnost ter ne preveč utrujajoča, saj ženina čaka še dolga noč.

V naši ponudbi pa si lahko izberete tudi karting.

Zanimiva adrenalinska izkušnja s pravim tekmovalnim go-kartom vas ne bo pustila ravnodušne.

Zvečer, predvsem če so popoldan potekale številne aktivnosti, sledi navadno odlična večerja in tudi zabava v kakšnem lokalu ali na domu od enega izmed prijateljev.

Fantovščina pa seveda lahko poteka nekoliko bolj umirjeno z ljudmi in prijatelji, ki so ženinu blizu. Prijatelji lahko ženinu organizirajo krajši izlet, ki je lahko celodneven, ali pa se odločijo, da na lokaciji tudi prespijo.

Seznam stvari, ki na fantovščini nikakor ne smejo manjkati! (In so seveda hkrati zelo izvirna darila)

  • Personalizirana majica z zabavnim napisom (Naša ideja: To ostane na fantovščini, Pivo se peni, ker X se ženi itd.). Naj se ve, kdo je zvezda zabave!
  • Zvonček za zabavo . Z zvončkom si lahko izmislimo veliko zabavnih iger, ena izmed teh je upoštevanje ukazov ob zvonu zvončka ali izvajanje določenih gibov, ki si jih izmislijo prijatelji
  • Darilni paket za fantovščino. Svojemu prijatelju boste stali (ali ležali) ob strani tudi takrat, ko bo zadnjič praznoval svoj samski stan- opremite ga s pivom, z litrskim vrčem za pivo s sporočilom in diplomo o izpolnjevanju pogojev za vstop v novo življenjsko vlogo. Za stresne dni je priložena še antistresna dojka.
  • Girlanda iz balonov.  Da bo zabava tudi estetko privlačna. Ali pa seveda balone uporabite za zanimive igre. Baloni so primerni za polnjenje z zrakom ali s helijem.
  • Registrska tablica z napisom FANTOVŠČINA.

Te stvari lahko podarite bodočemu ženinu že na začetku fantovščine, ali pa jih kot posamezna darila oz. presenečenja razkrivate tekom dneva.

Organizacija fantovščine vzame zagotovo veliko časa in energije, zato je ključnega pomena, da se je lotite pravi čas. Zraven aktivnosti lahko vključite tudi ustvarjalne izzive z različnimi vprašanji o nevesti, poroki in njegovem življenju. S takšnimi preprostimi igrami si fantovščina še bolj zanimiva in nepozabna.

Želimo vam obilo zabave in nepozabnih spominov!