SPLETNA TRGOVINA   02 600 19 15

9/9
9/9

Sedem korakov do najboljše zabave tega leta

30.04.2024
Klara Hameršak

Različne kulture, različne družine, različne navade in tudi različni načini praznovanja rojstnih dni. Nekateri prisegajo na razkošne tematske zabave, drugim je bližje skromna zabava v krogu ožjih ljudi. Zakaj pa je pravzaprav praznovanje rojstnega dneva tako pomembno (še posebej za otroke)? In kaj na zabavi, ne glede na to za katero se odločimo, zagotovo ne sme manjkati? Berite dalje.

 Rojstni dan je seveda eden izmed najbolj pomembnih prelomnic v letu in dan, ki se ga vedno na nek način veselimo (tudi če bi številke najraje obrnili). Ta dan pa je še toliko bolj pomemben za otroke. Z rojstnim dnem so namreč povezani najmočnejši čustveni dogodki v odraščanju otroka. Rojstni dnevi pa bi naj tudi pozitivno vplivali na otrokovo samopodobo, saj se ta dan počuti slavljenega, ljubljenega in pomembnega med družinskimi člani in vrstniki. Rojstni dnevi in druga pomembna praznovanja krepijo družinske vezi in občutek skupne pripadnosti. Nenazadnje pa praznovanja krepijo socialne vezi, komunikacijo z drugimi in druženje. Ob vsem tem pa po praznovanju ostanejo nepozabni in lepi spomini.

Ni pomembno kateri rojstni dan praznuje, otrok si zmeraj zasluži rojstnodnevno zabavo. Rojstnodnevnega praznovanja ne naredijo le darila in torta, temveč predvsem osebe, ki so si vzele čas, da praznujejo skupaj z nami.

Organizacija je lahko pri praznovanju precej zamudna zadeva, zato vam v današnjem blogu razkrivamo nekaj trikov, s katerimi bo organizacija zabave hitra in učinkovita.

  1. Korak: določi datum in uro

Datum in ura praznovanja sta zelo pomembna, saj morata ustrezati večini povabljenih gostov. Noben ne želi zabave sredi delovnega tedna ali ob nenavadni uri. Naš predlog je, da izbere vikend ali datum med počitnicami. Zelo pomembno je tudi, da datum javite pravi čas. Bolje nekaj časa prej, kot pozneje.

  1. Korak: izberi lokacijo

Pri lokaciji morate upoštevati, kakšen tip zabave sploh želite in koliko ljudi nameravate povabiti. Če imate dovolj prostora doma ste težavo že rešili! Lahko pa se odločite za nekaj spremembe ter goste povabite v kakšno restavracijo ali malenkost oddaljeno lokacijo. Če organizirate rojstni dan za otroka imejte v mislih, da jim bo čim bolj zabavno in pestro. Izbira lokacije mora biti pravočasna, saj je prostor potrebno tudi rezervirati.

Za otroke:

Praznovanje otroškega rojstnega dne s konji v Konjeniškem centru Celje

Vikend najem napihljivega igrala

Za odrasle:

Prestižno romantično razvajanje na Bledu

Zasebni najem wellnessa v dvoje v Škofji Loki

  1. Korak: povabi goste

To je zelo pomemben korak, saj pravo zabavo naredi družba. Naša ideja je, da naredite seznam gostov, ki jih želite povabiti. Ko imate vaše ideje napisane na listu, se te zdijo veliko bolj izvedljive, hkrati pa vam takšen način dela zagotovi večjo preglednost. Na enak način lahko poteka tudi organizacija zabave za vašega otroka. Za vadenje pisanja lahko zapiše koga bi povabil na zabavo, naslednji korak pa je, da sam napiše vabila za goste. Tako bodo pridobila na vrednosti, otroku pa bo ostal lep spomin in občutek, da sam zmore veliko.

  1. Korak: hrana in pijača

Ta korak je nujen pri tistih, ki se odločijo za zabavo doma. Če je povabljenih gostov več prosite za pomoč ter skupaj pripravite nekaj enostavnih prigrizkov. Nobeden od vas ne pričakuje slavnostne večerje. Glavno je, da je prigrizkov dovolj in da se gostje zabavajo!

  1. Korak: torta

Vsak rojstni dan potrebuje tudi dobro torto. Če boste torto naročal izberite velikost, ki bo primerna za število povabljencev. Videz in okus pa določite tako, da bo všeč slavljencu. Ob tem ne pozabi tudi na svečke.

  1. Korak: dekoracija

Dober prostor je pomemben, vendar je dekoracija tista, ki mu doda dušo. Navadno je dekoracija izbrana v eni barvi, lahko pa se odločite tudi za barvito kombinacijo barv. Lahko se dekoracija ujema s temo, ki ste jo izbrali za zabavo.

  1. Korak: presenečenje

Da bo vaša zabava še bolj privlačna, ji lahko dodate tudi element presenečenja. To je lahko zabavna igra ali pa…

… se odločite za pravo tematsko zabavo! Navdih lahko najdete v filmih (Harry Potter, James Bond…), lahko se odločite za disko party, party iz 80ih, ali pa si izberete bolj preprosto tematiko, na primer barvo, v znamenju katere bo potekala zabava.