SPLETNA TRGOVINA   02 600 19 15

9/9
9/9

Top 10 stvari, ki jih moraš narediti to poletje

01.04.2024
Klara Hameršak

Čas počitnic je pred vrati. Prave počitnice so počitek in občutek sreče. Pravi dopust pa je tisti, ki te ne izčrpa in te napolni z energijo. Poleti je neizogibno razmišljati o počitnicah in dopustih. Pred počitnicami navadno načrtujemo dopust ali niz dobrih namenov in del. Poleti namenjamo nekaj več časa zase, za svoje bližnje in za tiste opravke, za katere nam je med letom zmanjkalo časa. Poiščimo si stik z naravo, ki je v vseh letnih časih in vsakem vremenu čudovita.

Da vam to poletje ne bo dolgčas, smo vam pripravili seznam desetih stvari, s katerimi si lahko poletje naredite čarobno in nepozabno. Naj to poletje postane čas za preizkušanje novih stvari, obisk novih krajev ali čas za nova poznanstva.

Top 10 stvari, ki jih moraš narediti to poletje:

  1. Obisk slovenske obale.

Najbolj priljubljena slovenska destinacija vsako poletje je oddih na morju. Ni razloga, da bi bilo to poletje drugače. Razvajajte se v sobi s pogledom na morje in si privoščite relaksacijsko masažo.

  1. Obisk term.

Tudi če smo bili na morju, se še vedno lahko odločimo za kakšen podaljšan vikend v termah. Termalna voda ima mnoge zdrave učinke. Za popolno doživetje preizkusite različne vrste savn, se vmes ohladite v bazenu, potem pa se še prepustite razvajanju s pilingi, knajpanjem in vrtinčenjem zraka.

  1. Preizkus v vsaj enem adrenalinskem športu.

Če te poležavanje na plaži in ob bazenu dolgočasi, potem vzemi stvari v svoje roke in preizkusi kaj bolj adrenalinskega. Odloči se za tandemski polet z jadralnim padalom, spusti se po jeklenici, preizkusi se v raftingu na Kolpi ali pa dirkaj z go-kartom.

  1. Gremo v naravo!

Seveda brez planin tudi ne bo šlo. Zadajte si cilj in preživite nekaj dni v naravi brez telefona in računalnika. Naj bo to vaš čas na ''off''. Sprostite se in enostavno uživajte v naravi in prečudovitih pogledih.

  1. Izlet v tujino.

Potrebno je pogledati kaj čez mejo. Le kaj je lepšega in bolj romantičnega kot vikend v svetovno znanih Benetkah? Naj vam izlet s katamaranom iz Pirana do Benetk ostane v nepozabnem spominu.

  1. Naredi nekaj za dobro počutje.

Za vse te podvige pa je potrebna dobra fizična priprava. Privoščite si individualno telovadbo za dobro držo, ki ponuja povrnitev naravnega gibanja, izgubljene harmonije mišic in pravilne podpore drže.

  1. Sprosti se v jacuzziju.

Pohajkovanje po Pohorju zaključi z romantičnim razvajanjem v dvoje. Ali pa se odloči samo za drugi del.

  1. Naredi piknik za sorodnike in prijatelje.

In kje bomo dobili domače če ne v mesnici . Če pa se nam slučajno kaj zažge, pa še vedno ostanejo gostišča.

  1. Privošči si profesionalno fotografiranje.

Seveda pa je nujno potrebno vse čudovite trenutke ujeti v objektiv. Ob deževnih dnevih pa pregledati fotografije in jih pripraviti za razvijanje.

  1. Naredi si tattoo!

Ali pa bon podari nekomu, ki si ga res želi.

Da bi preizkusili nekaj novega in se imeli pri tem neizmerno lepo, sploh ne rabite odpotovati daleč stran. Obstaja na stotine dejavnosti, ki lahko v vaše življenje prinese navdušenje in polno novosti.

Življenje je zato, da se ga živi!