Opozorilo Ta stran uporablja piškotke, zato da zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete, se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani.. OK
Baloni
427374
29,95 
426747
21,95 
426748
21,95 
426749
21,95 
426750
21,95 
426739
12,95 
133819
12,90 

Baloni so kot češnja na torti vsake zabave

Kdor si — tako kot mi v Hiši daril — brez balonov ne zna predstavljati prave zabave za okrogli rojstni dan, obletnico, fantovščino ali dekliščino, poroko, odhod v pokoj in podobne priložnosti, ki jih običajno praznujemo v nekolikanj večji družbi, naj dvigne roko.

Številke letnic in črke v imenih slavljencev, girlande z baloni, smešne živali, baloni na palčki, filmski liki iz folije ali tisti, čisto običajni pisani baloni iz lateksa, …
Vsi po vrsti pa so izjemno fotogenični, precej lažji od zraka in privezani s pisanim trakom ali brez molče lebdijo nad prizoriščem in vidijo vse tisto, kar je očem udeležencev na zabavi spodaj skrito.

Polnjenje balonov

Prepričani smo, da se boste vsi strinjali z nami, da je napihovanje balonov na zrak iz pljuč pravzaprav silno mukotrpno in nič kaj zabavno delo. Še zlasti, če morate z večjim številom balonov okrasiti večji prostor, naprimer najeto dvorano, in ste za to naporno opravilo zadolženi sami.
So pa baloni, ki jih napolnimo z močjo pljuč, tudi težki, in jih moramo, če želimo z njimi okrasiti prostor, na stene ali strop pritrditi z lepilnim trakom.

Rešitev

Na srečo lahko v Hiši daril najdete elegantno rešitev tudi za polnjenje balonov. Helij za balone je drugi najlažji, popolnoma nestrupen in negorljiv žlahtni plin. Je popolnoma brez barve, vonja in okusa. Velja za najpogostejši element v vesolju. Večina helija, ki ga pridobivamo na našem planetu, pa prihaja iz nahajališč zemeljskega plina, največ v Združenih državah Amerike na območju ozkega pasu ozemlja Teksasa, Oklahome in Kansasa ter na vzhodnem kraku Skalnega gorovja.

 
Vsestranska uporabnost helija

Helij ima visoko uporabno vrednost, dodajamo ga naprimer v potapljaške dihalne aparate pri potapljanju v večjih globinah, uporabljamo ga za hlajenje občutljivih (eksplozivnih) snovi in za izdelavo optičnih vlaken za telekomunikacijske kable, v letalski in vesoljski industriji pa kot gorivo za ultralahka letala in balone, z njim izdelujejo plinske laserje (pri interferometriji in holografiji) in seveda napihujejo balone (tako tiste velike, s katerimi lahko poletite, kot te, o katerih pravkar govorimo).
Kdor ga je že kdaj vdihnil in potem spravljal svojo druščine v smeh s stresanjem šal z nenaravno visokim glasom, naj dvigne drugo roko — helij je namreč toliko lažji od zraka, da zvok skozenj potuje skoraj trikrat hitreje, zato se zvočni valovi tudi v našem zvočnem traktu premikajo bistveno hitreje kot sicer in ustvarijo značilen piskajoč glas. A čeprav je to početje silno zabavno, vam svetujemo, da tega (prepogosto) ne poskušate doma.
Najnovejša pridobitev v naši ponudbi so helijeve jeklenke, s katerimi boste odslej povsem z lahkoto polnili svoje balone ob kateri koli priložnosti.


Baloni in dodatki za balone

Preverite tudi bogato izbiro izvirnih in zabavnih balonov iz folije in lateksa. Z njimi bo prostor, v katerem boste organizirali svojo zabavo, lepši in privlačnejši tudi za fotografiranje.
Da vam kateri od njih slučajno ne bi ušel, pa boste nanje lahko privezali pisan trak in obesili različne uteži za balone, ki jih tudi najdete v naši ponudbi in s katerimi boste dosegli nadzorovano lebdenje v prostoru.

Na koncu vam bo preostalo samo še, da se sprostite in uživate na zabavi, ki ste jo pripravili.

Prikaži več
Filtriraj izdelke
Obletnice
Po ceni:

 – 

  • 0
  • 30